Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ondiepe taartvorm met losse bodem van ongeveer 24 cm doorsnee in.
Rol het deeg uit, groot genoeg zodat hij ruim in de taartvorm past.
Druk het deeg voorzichtig in de vorm en verwijder het overtollige deeg wat over de rand hangt.
Leg een vel bakpapier in de vorm en vul hem met blind bak bonen of droge peulvruchten (bonen, kikkererwten e.d.)
Bak de bodem 10 minuten in de oven.
Haal hem uit de oven en verwijder de blind bak vulling en het bakpapier heel voorzichtig. Laat hem iets afkoelen.
Maak van de olijfolie, de chilivlokken, een flinke snuf zout en de uitgeperste knoflook een marinade.
Was de courgette en snijd de courgette in langwerpige dunne plakken van max 1 cm.
Verhit de grillpan of de grillplaat en laat alvast goed heet worden.
Bestrijk de plakken courgette royaal aan beide zijden met de marinade.
Gril de plakken courgette aan beide kanten tot ze mooi gaar zijn en de gril strepen goed zichtbaar zijn.
Kluts de eieren met een vork goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Snijd de gegrilde courgette plakken over de lengte door midden.
Verdeel de courgette linten speels over de bodem van de quiche vorm.
Schenk daarna voorzichtig het ei mengsel ertussen, zorg dat het overal komt.
Brokkel de geitenkaas over de quiche heen.
Decoreer met het amandelschaafsel.
Bak de quiche gegrilde courgette en geitenkaas in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten mooi goud bruin.