Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergines in de lengte door midden en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal.
Snijd het vruchtvlees van de aubergines met een scherp mes kruislings in. Pas op dat je niet door het velletje heen snijd.
Bestrooi de aubergines met zout. Laat het zout ongeveer 10 minuutjes intrekken. Verwijder vervolgens het zout en het het vrij gekomen vocht met een keukenpapiertje. Zo worden de aubergines minder bitter.
Smeer het ingesneden vruchtvlees in met olijfolie.
Bestrooi de aubergines met de komijn, de chilivlokken en het paprikapoeder.
Verpak de teentjes knoflook in hun schil in aluminium folie en leg tussen de aubergines in.
Rooster de aubergines 35 minuten in de oven.
Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen.
Schep vervolgens het vruchtvlees van de aubergines met een lepel uit hun velletje en doe in de keukenmachine of blender.
Haal ook de knoflook teentjes uit hun velletje en voeg toe.
Doe ook de tahin en het citroensap in de keukenmachine erbij en pureer tot alles tot een dip.
Breng zo nodig nog op smaak met wat zout.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Hak de verse koriander grof.
Serveer de baba ganoush met de geroosterde sesamzaadjes en de verse koriander.