Ga terug
–+ servings
Een echte lente quiche deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of tijdens een lunch of picknick.

Hartige taart met groene asperges

Anna Kaptein
Een echte lente quiche deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of tijdens een lunch of picknick.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 400 gram groene asperges
  • 3 stuks eieren
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 ml slagroom
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de onderkanten van de groene asperges en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng het citroenrasp door de olijfolie en besprenkel over de groene asperges.
  • Bestrooi met wat peper en zout en rooster in 15 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Zet vervolgens tot gebruik apart.
  • Vet ondertussen een quiche vorm of springvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Leg hier een vel bakpapier op en doe hier blind bak bonen of gewone droge bonen in.
  • Bak de bodem 10 minuten in de oven. Haal de bodem eruit en laat iets afkoelen.
  • Breek ondertussen de eieren in een kom. Verkruimel de geitenkaas en voeg samen met de slagroom toe. Kluts goed met een garde door elkaar.
  • Giet het eier- en geitenkaas mengsel in de quiche vorm. Verdeel vervolgens de groene asperges in een waaiervorm over de quiche en bak in ongeveer 25 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.
  • Serveer de hartige taart met groene asperges.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!