Een heerlijke en makkelijk pesto, deze boerenkool pesto met champignons. Een ideale en smaakvolle pesto waarbij je tegelijkertijd je portie groenten binnenkrijgt.
Zet een pan met ruim water op het vuur en blancheer de boerenkool 15 minuten. Laat daarna goed uitlekken in het vergiet.
Snij de champignons in plakjes en bak 7 minuten in een hete koekenpan. Laat daarna afkoelen.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
Knijp al het vocht goed uit de boerenkool en doe deze in de keukenmachine. Voeg ook de gebakken champignons, de geroosterde pompoenpitten, de Parmezaanse kaas, het teentje knoflook en de olijfolie toe.
Pureer alles met de keukenmachine tot een fijne pasta.
Breng zo nodig nog op smaak met zout en peper.
Is de pesto nog niet smeuïg genoeg? Voeg dan nog wat olijfolie toe aan de boerenkool pesto met champignons.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!