Ga terug
+ servings
Venkel salade met appel, geitenkaas en olijven. Een heerlijke en gezond recept die je snel op tafel kunt toveren. Lekker als bijgerecht bij het avondeten of als lunch.

Venkel salade met appel, geitenkaas en olijven

Anna Kaptein
Een heerlijke knapperige venkelsalade met appel, geitenkaas en olijven. Een gezonde en snelle salade met smaken van zoet, zuur en pittig.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks venkelknollen
  • 2 stuks appels
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 100 gram groene olijven
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 theelepel agavesiroop

Instructies
 

  • Snijd de venkelknollen in heel dunne plakjes. Als je een keukenmachine of mandoline hebt adviseer ik je om de venkel hierin in dunne plakjes te snijden.
  • Maak de dressing door de olijfolie, de mosterd, de witte wijnazijn en de agavesiroop bij elkaar te doen en met een vork tot een dressing te kloppen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Schil de appels en snijd in blokjes.
  • Doe alle ingrediënten samen in een sla schaal of kom. Giet de dressing erover heen en mix alles goed door elkaar.
  • Brokkel als laatste de geitenkaas in kleine stukjes over de venkel salade met appel en meng erdoor.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!