Vegan pesto van zeekraal
Anna Kaptein
Een ziltige vegan pesto van zeekraal. Een verrassend pesto recept. Heerlijk voor door de pasta, door de aardappels of bij de vis.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
- 75 gram zeekraal
- 35 gram geroosterde pijnboompitten
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 kleine teentjes knoflook
- 2 eetlepels edelgistvlokken
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Was de citroen en rasp de schil tot je ongeveer 1 eetlepel geraspte citroen schil hebt.
Doe de zeekraal, de geroosterde pijnboompitten, de geraspte citroen, de olijfolie, de teentjes knoflook en de eetlepels edelgist bij elkaar.
Mix met de keukenmachine of staafmixer alles samen tot een gladde en smeuïge pesto van zeekraal. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe.