Ga terug
+ servings
Vegan pesto van zeekraal, recept, makkelijk, vegetarisch, gezond, biologisch, plantaardig

Vegan pesto van zeekraal

Anna Kaptein
Een ziltige vegan pesto van zeekraal. Een verrassend pesto recept. Heerlijk voor door de pasta, door de aardappels of bij de vis.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 kommetje

Ingrediënten
  

  • 75 gram zeekraal
  • 35 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 2 eetlepels edelgistvlokken

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Was de citroen en rasp de schil tot je ongeveer 1 eetlepel geraspte citroen schil hebt.
  • Doe de zeekraal, de geroosterde pijnboompitten, de geraspte citroen, de olijfolie, de teentjes knoflook en de eetlepels edelgist bij elkaar.
  • Mix met de keukenmachine of staafmixer alles samen tot een gladde en smeuïge pesto van zeekraal. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!