Ga terug
–+ servings
Een heerlijke vegetarische shakshuka geitenkaas met tuinmelde en paprika. Geen tuinmelde in huis? Vervang de tuinmelde dan door spinazie of snijbiet. Een makkelijk en heerlijk eenpansgerecht.

Shakshuka geitenkaas met tuinmelde en paprika

Anna Kaptein
Een heerlijke vegetarische shakshuka geitenkaas met tuinmelde en paprika. Geen tuinmelde in huis? Vervang de tuinmelde dan door spinazie of snijbiet.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepel olie
  • 1 stuk grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 stuks eieren
  • 2 stuks paprika's 1 klein gesneden en 1 in rondjes gesneden
  • 1 stuk rode peper optioneel
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 800 gram tomatenblokjes in sap uit blik
  • 400 gram kidneybonen uit blik
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 500 - 700 gram rode tuinmelde

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190C .
  • Snipper de ui en knoflook. Snijd 1 paprika in blokjes en snijd het pepertje fijn.
  • Verhit de olie in een (ovenbestendige) pan.
  • Fruit hierin de ui, fijngesneden paprika en het pepertje zachtjes tot de paprika zacht is en de ui glazig.
  • Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee.
  • Voeg de komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe en fruit 1 minuutje mee.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur pruttelen zodat de tomatensaus iets indikt.
  • Verdeel de ringen van de tweede paprika over de pan.
  • Was ondertussen de tuinmelde en pluk de blaadjes van de stengel. Als het dunne stengels zijn kun je ze fijnsnijden en meekoken en als ze erg dik zijn niet.
  • Voeg na 5 minuten de fijngesneden stengels tuinmelde toe en na weer 5 minuten de blaadjes tuinmelde toe aan de pan en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet nu, als je geen ovenbestendige pan hebt gebruikt, het mengsel over in een ruime ovenschaal.
  • Maak met een lepel 5 holletjes in de tomatensaus en breek boven ieder holletje een ei.
  • Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel over de pan of schaal.
  • Bestrooi ze met zout en peper en zet het 7-9 minuten in het midden van de oven, tot het eiwit net gestold is maar de dooier nog zacht.
  • Serveer de shakshuka geitenkaas met tuinmelde in de pan of ovenschaal met knapperig brood erbij, waarmee iedereen in deze heerlijke saus met eieren kan dopen. Je kunt natuurlijk ook voor iedereen een individueel schaaltje maken.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!