Verwarm de oven voor op 190C .
Snipper de ui en knoflook. Snijd 1 paprika in blokjes en snijd het pepertje fijn.
Verhit de olie in een (ovenbestendige) pan.
Fruit hierin de ui, fijngesneden paprika en het pepertje zachtjes tot de paprika zacht is en de ui glazig.
Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee.
Voeg de komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe en fruit 1 minuutje mee.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur pruttelen zodat de tomatensaus iets indikt.
Verdeel de ringen van de tweede paprika over de pan.
Was ondertussen de tuinmelde en pluk de blaadjes van de stengel. Als het dunne stengels zijn kun je ze fijnsnijden en meekoken en als ze erg dik zijn niet.
Voeg na 5 minuten de fijngesneden stengels tuinmelde toe en na weer 5 minuten de blaadjes tuinmelde toe aan de pan en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet nu, als je geen ovenbestendige pan hebt gebruikt, het mengsel over in een ruime ovenschaal.
Maak met een lepel 5 holletjes in de tomatensaus en breek boven ieder holletje een ei.
Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel over de pan of schaal.
Bestrooi ze met zout en peper en zet het 7-9 minuten in het midden van de oven, tot het eiwit net gestold is maar de dooier nog zacht.
Serveer de shakshuka geitenkaas met tuinmelde in de pan of ovenschaal met knapperig brood erbij, waarmee iedereen in deze heerlijke saus met eieren kan dopen. Je kunt natuurlijk ook voor iedereen een individueel schaaltje maken.