Ga terug
+ servings
Gezonde cantuccini gemaakt van speltmeel, speltbloem en kokosbloesemsuiker. Een recept met een lekkere en verrassende twist van venkelzaad. Een heerlijk bak en koekjes recept voor bij de koffie.

Cantuccini van spelt

Anna Kaptein
De heerlijke en knapperige cantuccini koekjes uit Italië gemaakt van speltmeel en kokosbloesemsuiker. Een gezonde versie van de cantuccini met een twist van venkelzaad.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bakken
Porties 20 koekjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram speltmeel
  • 125 gram speltbloem
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 2 stuks eieren
  • theelepel bakpoeder
  • theelepel venkelzaad
  • 100 gram amandelen
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Weeg het meel, de bloem en de suiker af.
  • Voeg samen in een mengkom en meng door elkaar.
  • Weeg de amandelen af en hak grof.
  • Voeg toe aan het droge mengsel.
  • Voeg ook het zout, het venkelzaad en het bakpoeder toe.
  • Mix alles door elkaar.
  • Voeg de eieren toe en het citroenrasp toe en kneed het deeg goed.
  • Verdeel het deeg in tweeën en rol er met je handen twee lange staven van.
  • Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 15 minuten in het midden van de oven.
  • Neem uit de oven en snijd de nog warme koek in schuine plakjes.
  • Leg de koekjes op hun kant op de bakplaat en bak ze nog in 10 minuten af.
  • Laat de cantuccini van spelt afkoelen vordat je ze serveert.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!