Ga terug
+ servings
Een heerlijke en verrassende pizza met courgette, ansjovis en basilicum. Met courgette zijn vele recepten bekend, maar dit recept met courgette is zeker een aanrader te noemen!

Pizza met courgette, ansjovis en basilicum

Anna Kaptein
Een heerlijke en verrassende pizza met courgette, ansjovis en basilicum. Met courgette zijn vele recepten bekend, maar dit recept met courgette is zeker een aanrader te noemen!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 grote pizza's

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem type 00
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 flinke theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 soeplepels tomato frito
  • 2-3 stuks courgettes
  • ½ bol mozzarella of 60 gr taleggio of geitenkaas
  • 7-10 stuks ansjovisfilets
  • 10 blaadjes basilicum
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Verdeel het voorbereidde pizzadeeg in tweeën en rol ze uit tot twee dunne pizza’s en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Of bekleed de bakplaat in zijn geheel met het pizzadeeg om er één grote pizza van te maken.
  • Verdeel de tomato frito met de achterkant van een lepel over de pizzabodems.
  • Snijd de courgettes in dunne plakjes van niet meer dan ½ centimeter dik.
  • Schik de plakjes courgettes dakpansgewijs op de pizza.
  • Verdeel de kaas en ansjovis in stukjes over de pizza.
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en wat meer peper.
  • Bak de pizza met courgette en ansjovis 15-20 minuten in het midden van de loei hete oven tot de courgette gaar is, de kaas gesmolten en de bodem gaar en knapperig.
  • Scheur tot slot de basilicum voor over de pizza met courgette en ansjovis en dien op.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!