Ga terug
–+ servings
Havermout pompoenpit crackers. Een heerlijk gezond tussendoortje wat ook nog eens koolhydraatarm, glutenvrij en vegan is.

Havermout pompoenpit crackers

Anna Kaptein
Heb je ooit wel eens je eigen crackers gemaakt? Probeer het eens en maak deze heerlijke en super gezonde zelfgemaakte havermout pompoenpit crackers.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt
Porties 6 crackers

Ingrediënten
  

  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • snufje zout
  • 100 ml water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Voeg de pompoenpitten, havermout, sesamzaad en het zout samen in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe. Wacht steeds 5 minuten totdat je weer een beetje water toevoegt. De havermout zuigt veel vocht op.
  • Meng alles goed door elkaar. Voeg nog een beetje water toe als het te droog is.
  • Maak er een stevige bol van.
  • Leg een vel bakpapier op het aanrecht en leg daar de bol op. Leg daar weer een vel bakpapier overheen en rol het met de deegroller goed uit tot een dunne plak.
  • Verwijder het bovenste bakpapier en zet in zet midden van de oven.
  • Bak in ongeveer 30 - 40 minuten tot de havermout pompoenpit crackers lichtbruin en knapperig zijn.
  • Snijd het deeg als het nog warm is in langwerpige (cracker vormige) stukken.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!