Ga terug
–+ servings
pruimen plaattaart, pruimen, zondagbakdag, bakken, kokosbloesemsuiker, fruit, biologisch, recept, makkelijk, pruimen recept

Pruimen plaattaart

Anna Kaptein
Een heerlijke zoet zure pruimen plaattaart bomvol pruimen. Het ideale en makkelijke pruimen recept waar je veel pruimen in kunt verwerken.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bakken
Porties 8 stukken

Ingrediënten
  

  • 500 gram rijpe pruimen
  • 150 gram mascarpone
  • 50 ml melk
  • 75 gram bloem
  • 3 stuks eieren
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de pruimen en snijd ze in vieren. Verwijder de pitten.
  • Vet een vierkante lage ovenschaal of taartvorm in (rond kan ook).
  • Verdeel de pruimenstukjes over de bodem van de schaal.
  • Klop in een kom met een handmixer of keukenmachine de bloem, mascarpone, melk, eieren, kokosbloesemsuiker en zout tot een luchtig beslag.
  • Schenk het beslag over de pruimen heen en bak in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.
  • Warm deze pruimen plaattaart serveren is het aller lekkerste!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!