Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak van 40 gram bloem, 150 gram havermout, 80 gram suiker, 170 gram boter en een snuf zout het deeg. Kneed het tot je een zachte egale deegbal hebt. Kan ook in de keukenmachine. Leg de deegbal afgedekt voor 30 minuten in de koelkast.
Was de rabarber stengels en verwijder de draden met een mes. Snijd de rabarber met een scherp mes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.
Vet een grote taartvorm in met boter (de grootste die je hebt) en bestuif daarna met een beetje bloem.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het met de deegroller, op een met bloem bestoven werkbank, uit. Groot genoeg dat het in je taart vorm past.
Leg de lap deeg voorzichtig over je taartvorm heen en druk het zachtjes aan, zodat de deeg bodem mooi en evenredig verdeeld in je taart vorm zit. Bak de taartbodem 15 minuten voor in de oven.
Maak ondertussen de frangipane door de overgebleven 10 gram bloem samen met de amandelen en de overgebleven 100 gram suiker en een snufje zout fijn te malen in de keukenmachine tot poeder.
Voeg het ei en de overgebleven 100 gram boter toe en meng alles goed door elkaar tot je geen klontjes meer hebt. Dit is de frangipane.
Haal de voorgebakken taartbodem uit de oven en laat even 10 minuten afkoelen. Smeer daarna de frangipane uit over de taartbodem zodat het goed verdeeld is.
Verdeel daarna de stukjes rabarber over de taart heen, zodat er een mooi patroon ontstaat.
Bak de rabarber havermout taart in 45 minuten gaar en krokant in de oven.
Snijd de taart pas aan als deze bijna is afgekoeld.