Ga terug
+ servings
Geroosterde meiraap en bloemkool uit de oven geserveerd met een frisse basilicum humus. Een heerlijke en gezonde veganistische maaltijd.

Geroosterde meiraap en bloemkool uit de oven

Anna Kaptein
Geroosterde meiraap en bloemkool uit de oven geserveerd met een frisse basilicum humus. Een heerlijke en gezonde veganistische maaltijd.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram meiraap
  • 1 stuk bloemkool
  • olijfolie
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • zout
  • zie recept boven in de tekst voor de ingrediënten voor de basilicum humus.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de bloemkool en de meirapen.
  • Snijd of breek de bloemkool in kleine roosjes.
  • Snijd de meirapen door midden en daarna in parten.
  • Verdeel de bloemkool roosjes en de meiraap partjes over een met bakpapier beklede bakplaat of in een grote ovenschaal.
  • Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met de chilivlokken en zout.
  • Rooster in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten tot ze beetgaar zijn. Hussel elke 10 minuten de meirapen en bloemkool roosjes door elkaar.
  • Maak in de tussentijd de basilicum humus zoals beschreven in het recept wat je boven in de tekst vind.
  • Serveer de geroosterde meiraap en bloemkool met de basilicum humus.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!