Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde meiraap en bloemkool uit de oven
Anna Kaptein
Geroosterde meiraap en bloemkool uit de oven geserveerd met een frisse basilicum humus. Een heerlijke en gezonde veganistische maaltijd.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
35
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Veganistisch hoofdgerecht
Porties
3
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
500
gram
meiraap
1
stuk
bloemkool
olijfolie
1/4
theelepel
chilivlokken
zout
zie recept boven in de tekst voor de ingrediënten voor de basilicum humus.
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de bloemkool en de meirapen.
Snijd of breek de bloemkool in kleine roosjes.
Snijd de meirapen door midden en daarna in parten.
Verdeel de bloemkool roosjes en de meiraap partjes over een met bakpapier beklede bakplaat of in een grote ovenschaal.
Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met de chilivlokken en zout.
Rooster in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten tot ze beetgaar zijn. Hussel elke 10 minuten de meirapen en bloemkool roosjes door elkaar.
Maak in de tussentijd de basilicum humus zoals beschreven in het recept wat je boven in de tekst vind.
Serveer de geroosterde meiraap en bloemkool met de basilicum humus.
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!