Ga terug
+ servings
Gevulde meiraap is een originele én lekkere manier om meiraap, of meiknol, te serveren. De meiraap wordt gevuld met een kruidige en frisse couscoussalade. Een lekker en gezond vegetarisch gerecht.

Gevulde meiraap

Anna Kaptein
Gevulde meiraap is een originele én lekkere manier om meiraap, of meiknol, te serveren. De meiraap wordt gevuld met een kruidige en frisse couscoussalade. Een lekker en gezond vegetarisch gerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram meirapen
  • 110 gram couscous
  • 2 eetlepel blanke rozijnen
  • 4 eetlepel pijnboompitten of gehakte amandelen
  • 60 gram feta
  • 2 stuks tomaten
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 5 gram peterselie
  • 10 blaadjes munt
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Snijd de onderkant van de meiraapjes eraf zodat ze goed rechtop kunnen staan. Snijd ook het ‘kapje’ eraf.
  • Schep met een parisienne boor, ook wel bekend als meloenboor, het vruchtvlees uit de meiraapjes. Let erop dat je de buitenkant en onderkant intact laat, dus houdt ongeveer 5 millimeter van de randen over.
  • Snijd het eruit geschepte vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de peterselie en munt fijn.
  • Meng de meiraapblokjes, tomaat, peterselie, munt, pijnboompitten, olijfolie en rozijnen door de couscous.
  • Verkruimel de feta erover en meng door elkaar.
  • Breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout.
  • Schep de couscous in de uitgeholde meiraapjes en druk goed aan.
  • Bewaar de overige couscous om erbij te serveren.
  • Leg de gevulde meiraapjes in een ovenschaal en dek ze af met hun kapjes. Schenk er 1 centimeter kokendheet water (of groentebouillon) en de balsamicoazijn bij.
  • Voeg wat zout toe.
  • Dek de ovenschaal af met alumiliumfolie en plaats 30 minuten in de oven.
  • Verwijder daarna de folie en rooster nog 15-20 minuten tot de meiraapjes zacht verend zijn.
  • Schep de gevulde meiraap uit het vocht in de ovenschaal en dien op met de overige couscoussalade.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!