Verwarm de oven voor op 170 graden.
Zet een grote pan (waar de bloemkool helemaal in past) met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook.
Was de bloemkool in zijn geheel en knip de grootste bladeren eraf (niet alle bladeren hoef je eraf te knippen, deze zijn gewoon eetbaar).
Blancheer de hele bloemkool 6 minuten in het kokende water. Schep de bloemkool er met een schuimspaan uit en laat goed uitlekken.
Pak een ruime ovenschaal waar je de bloemkool inlegt.
Smelt de boter en meng deze vervolgens met de olijfolie.
Smeer de bloemkool met een bakkwastje royaal in met het boter olijfolie mengsel. Bestrooi daarna met wat zout en versgemalen peper en zet in de oven.
Haal elke 30 minuten de bloemkool even uit de oven en bedruip hem dan weer met het bakvet.
Na 1,5 uur tot 2 uur is de bloemkool gaar. Prik regelmatig even om te testen.
Pak ondertussen een steelpan. Smeer de binnenkant van de steelpan in met het teentje knoflook.
Doe vervolgens de kaasfondue in de pan en laat zachtjes warm worden. Zorg dat het niet aanbrand en breng het net aan de kook. Zet dan het vuur uit.
Serveer de geroosterde hele bloemkool met de kaasfondue en het stokbrood. Beide zijn heerlijk in de kaasfondue te dippen.