Ga terug
+ servings
Deze kokosmakronen met chocolade zijn super simpel en erg lekker.  Ik heb honing gebruikt als gezond zoetmiddel zodat deze kokosmakronen vrij zijn van geraffineerde suikers. Door pure chocolade toe te voegen aan de kokosmakronen is het net alsof je een gezonde bounty aan het eten bent.

Kokosmakronen met chocolade

Anna Kaptein
Deze suikervrije kokosmakronen met chocolade zijn gezoet met honing en heb je super snel op tafel staan! Een heerlijk en makkelijk koekjes recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bakken
Porties 1 bakblik vol

Ingrediënten
  

  • 200 gram gemalen kokos
  • 100 gram honing
  • 4 stuks eieren
  • 200 gram pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Splits de vier eieren en doe de eiwitten in een kom. (het eigeel gebruik je niet)
  • Klop de eiwitten samen met de honing stijf.
  • Schep de kokos er voorzichtig doorheen.
  • Verdeel het mengsel in kleine bolletjes en kneed er zachtjes ietwat langwerpige koekjes van en leg op de bakplaat.
  • Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de kokosmakronen geheel afkoelen en smelt de chocolade intussen au bain marie.
  • Doop de helft van de kokosmakronen in de gesmolten chocolade en laat de chocolade weer hard worden voordat je ze serveert.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!