Zoetzure ingelegde venkel
Anna Kaptein
Heerlijke zoetzure ingelegde venkel. Super makkelijk en snel zelf gemaakt. Lekker in salades, op broodjes of bij pittige gerechten.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
- 2 stuks venkel knollen
- 500 ml azijn
- 500 ml water
- 2 blaadjes laurier
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel venkelzaad
- 1/2 theelepel peperkorrels
- 85 gram suiker
Was de venkel en snijd deze met een mandoline of met een hele scherp mes in dunne plakjes.
Doe de gesneden venkel in een gesteriliseerde weckpot.
Breng de azijn samen met het water, de suiker en de specerijen in een steelpannetje aan de kook.
Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en giet inmaakvocht samen met de specerijen daarna over de venkel heen.
Laat de zoetzure ingelegde venkel 24 uur staan voordat je het gaat eten, zo kunnen de smaken goed in trekken.
De ingemaakte venkel is zeker 3 maanden in een afgesloten pot houdbaar. Na openen in de koelkast bewaren.