Radijs inmaken
Anna Kaptein
Ga eens radijs inmaken en je krijgt heerlijke zoetzure en knapperige ingelegde radijs . Een lekkere en prachtig roze toevoeging aan salades, op broodjes of bij pittige gerechten.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
10 stuks radijsjes 100 ml azijn 100 ml water 1/2 theelepel peperkorrels 1/2 theelepel mosterdzaad 1 flinke eetlepel suiker 1 snuf zout
Was de radijsjes, verwijder de kontjes en snijd deze met een mandoline of met een hele scherp mes in dunne plakjes.
Doe de plakjes radijs in een gesteriliseerde weckpot.
Breng de azijn samen met het water, de suiker, het zout en de specerijen in een steelpannetje aan de kook.
Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en giet inmaakvocht samen met de specerijen daarna over de radijsjes in de pot heen.
Laat de zoetzure ingemaakte radijs 24 uur staan voordat je het gaat eten, zo kunnen de smaken goed in trekken.
De ingemaakte radijs is zeker 3 maanden in een afgesloten pot houdbaar. Na openen in de koelkast bewaren.