Ga terug
–+ servings
Een super smaakvolle en gezonde stamppot prei met zoete aardappel en feta. Een vegetarische stamppot boordevol kleur en verse groenten.

Stamppot prei met zoete aardappel en feta

Anna Kaptein
Een super smaakvolle en gezonde stamppot prei met zoete aardappel, doperwten en feta. Een vegetarische stamppot boordevol kleur en verse groenten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram zoete aardappels
  • 200 gram doperwten vers of diepvries
  • 3 stuks preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram feta
  • 60 gram gemarineerde tomaatjes
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 scheutje melk
  • 1 klont roomboter
  • 1 mespunt chilivlokken

Instructies
 

  • Snijd de preien in dunne ringen en was ze goed.
  • Zet een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snipper de knoflook en voeg samen met de chilivlokken toe aan de koekenpan.
  • Voeg na 1 minuut ook de prei ringen toe.
  • Bak de prei 5 minuten op laag vuur terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de mosterd en een klein scheutje water toe en laat de prei nog 10 minuten zachtjes stoven terwijl je regelmatig even roert.
  • Blancheer de doperwten 3 minuten in kokend water en zet daarna apart.
  • Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in grove stukken.
  • Kook de zoete aardappels met een snufje zout in 15 minuten gaar.
  • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  • Snijd de gemarineerde tomaatjes door midden.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Maak van de zoete aardappels, de gestoofde prei, de geblancheerde doperwten, de melk en het klontje boter een stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de stamppot prei met zoete aardappel met de gemarineerde tomaatjes, de feta en de zonnebloempitten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!