Ga terug
–+ servings
Pesto van raapsteel. Een heerlijke variatie met seizoensgroenten op de klassieke pesto met basilicum. Lekker voor door de pasta of bij de borrel.

Pesto van raapsteel

Anna Kaptein
Pesto van raapsteel. Een heerlijke recept met de pittige raapstelen en een leuke variatie op de klassieke pesto. Lekker voor door de pasta of bij de borrel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 potje

Ingrediënten
  

  • 100 gram raapstelen
  • 50 gram pijnboompitten hazelnoten kan ook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 scheut olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten (of hazelnoten) in een droge koekenpan.
  • Doe de pijnboompitten, raapstelen, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
  • Meng alles door elkaar en voeg daarna beetje bij beetje olijfolie toe tot de pesto de door jou gewenste dikte heeft bereikt.
  • Breng de pesto van raapsteel op smaak met zout en peper en doe het in een kommetje of een potje als je die hebt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!