Wortel inmaken
Anna Kaptein
Zelf wortel inmaken. Heerlijk en leuk om te doen! Zoetzure ingemaakte wortel is heerlijk in salades, op broodjes of bij verschillende hartige gerechten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
700 gram wortelen 500 ml azijn 500 ml water 85 gram suiker 2 blaadjes laurier 1 theelepel mosterdzaad 1 theelepel venkelzaad paar stuks peperkorrels
Schil de wortelen en snijd deze met een mandoline of met een hele scherp mes in plakjes.
Doe de plakjes wortel in een gesteriliseerde weckpot.
Breng de azijn samen met het water, de suiker en de specerijen in een steelpannetje aan de kook.
Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en giet inmaakvocht samen met de specerijen daarna over de wortel heen.
Laat de zoetzure ingemaakte wortel 24 uur staan voordat je het gaat eten, zo kunnen de smaken goed in trekken.
De ingemaakte wortel is zeker 3 maanden in een afgesloten pot houdbaar. Na openen in de koelkast bewaren.