Wanneer de pompoen vrij vers is, is de schil nog zacht en kan je deze prima eten. Was de pompoen dan alleen goed. Is de pompoen al ouder en de schil dus harder? Dan kan je de schil beter verwijderen met een scherp mes.
Snijd pompoen in kwarten, verwijder de draden en de pitten en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 1 a 2 cm. Doe de blokjes pompoen in een grote kom.
Schil de pastinaken en snij deze vervolgens in ongeveer even grote stukken. Doe ook in de kom.
Was de bleekselderij stengels en snijd deze ook in gelijke stukken. Doe ook in de kom.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bovenkant van de halve bol knoflook eraf en smeer de knoflook in met olijfolie. Wikkel de bol in een stukje aluminimum folie.
Schil de rode ui en snijd deze in halve maantjes. Doe ook in de kom.
Besprenkel alle groenten royaal met olijfolie en bestrooi met de za'atar, de chilivlokken en zout. Meng alles goed door.
Leg de gemarineerde groenten op een grote met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ingepakte bol knoflook ertussen.
Rooster de groenten 30 minuten in de oven en schep halverwege een keer om.
Maak ondertussen de frisse munt yoghurt door de munt met een scherp mes fijn te hakken en door de yoghurt te mengen. Voeg ook een flinke scheut citroensap toe. Gebruik de rest van de citroen bij het serveren zodat je naar smaak, nog extra citroen sap over je geroosterde groenten kan sprenkelen.
Haal de knoflookbol na 25 minuten uit de oven en pak uit.
Knijp de tentjes knoflook voorzichtig ui de bol en snijd fijn.
Voeg daarna toe aan de frisse munt yoghurt.
Haal de Marokkaanse traybake met pompoen en pastinaak uit de oven en serveer met de citroen en de frisse munt yoghurt.