Was de paprika's en droog ze af.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Pak een ruime ovenschaal en leg daar de paprika's in. Voeg ook de rode ui toe zonder schil. Schil de teentjes knoflook en verpak ze in een stukje aluminiumfolie. leg ook in de ovenschaal.
Besprenkel alles met olijfolie.
Rooster de paprika's samen met de ui en knoflook 15 minuten in de oven.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat helemaal afkoelen. Verwijder nu heel voorzichtig de schil van de paprika's en de zaadlijsten.
Haal ook de knoflook uit het folie en snijd de ui in grove stukken.
Pureer de paprika's, de ui en de knoflook samen met de geitenkaas en de chilivlokken met en staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus.
Schenk in een steelpan en zet tot gebruik apart.
Maak vervolgens van de olijfolie en een flinke snuf zout een marinade.
Was de courgette en snijd de courgette in langwerpige dunne plakken van max 1 cm.
Verhit de grillpan of de grillplaat en laat alvast goed heet worden.
Bestrijk de plakken courgette royaal aan beide zijden met de marinade.
Gril de plakken courgette aan beide kanten tot ze mooi gaar zijn en de gril strepen goed zichtbaar zijn. Snijd de gegrilde courgette plakken door midden en leg ze daarna apart op een bord.
Zet een ruime pan met water op het vuur, breng aan de kook en kook hier de lasagnebladen in volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Verwarm de paprikasaus weer in het steelpannetje tot deze goed heet is.
Zet nu de borden klaar waarop je de open lasagne wilt serveren.
Bouw de lasagne nu op door één vel lasagne in het bord te leggen. Leg hier bovenop een schep paprikasaus. Leg daar bovenop kruislings twee plakken gegrilde courgette. Leg daar bovenop weer een plak lasagne. Herhaal dit tot je alle borden gevuld hebt en de saus en de gegrilde courgettes op zijn.
Bestrooi de open lasagne met de pijnboompitjes en de blaadjes basilicum.