Snijd de preien in grove ringen en was ze daarna goed.
Schil de aardappels en snijd in grove stukken.
Verwijder de schil van de ui en knoflook en snipper fijn.
Zet een pan met dikke bodem en een flinke scheut olijfolie op laag vuur.
Voeg als de olie heet is de knoflook, kerrie en chili vlokken toe en fruit een minuut aan.
Voeg daarna de prei toe en bak deze 5 minuten mee terwijl je regelmatig roert.
Voeg daarna ook de aardappels en de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat de prei kerrie soep 20 tot 25 minuten zachtjes doorkoken tot de aardappels goed zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
Voeg daarna de sojasaus toe en bak deze mee tot deze is ingedroogd.
Serveer de prei kerrie soep met de zoutige zonnebloempitten.