Paksoi wokken met sojasaus
Anna Kaptein
Paksoi wokken met sojasaus en kastanjechampignons, een simpele maar super smaakvolle bereiding van de knapperige paksoi. Een veganistisch wok recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
- 1 struik paksoi
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 mespunt chilivlokken naar smaak
- olijfolie
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Snijd de paksoi in repen en was deze goed.
Borstel de champignons schoon met een groenteborstel en snijd deze in plakken.
Zet een wok met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg de champignons samen met de chilivlokken toe aan de wok als de olie goed heet is.
Schud of schep de champignons regelmatig om. Voeg na 3 minuten de paksoi toe.
Voeg de sojasaus toe en wok alles nog 1 minuut op hoog vuur terwijl je regelmatig blijft omscheppen.
Serveer de gewokte paksoi met sojasaus en kastanje champignons met de geroosterde sesamzaadjes.