Ga terug
+ servings
Smaakvolle broccoli met geitenkaas uit de oven met een romig en krokant kaaskorstje. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Broccoli met geitenkaas uit de oven

Anna Kaptein
Smaakvolle broccoli met geitenkaas uit de oven met een romig en krokant kaaskorstje. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stronk broccoli
  • 150 gram belegen geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de broccoli in roosjes, was deze en schil de steel van de stronk. Zorg ervoor dat de roosjes ongeveer gelijk van formaat zijn, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  • Blancheer de broccoli roosjes gedurende 3-4 minuten in kokend water. Giet de broccoli af en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort, tot de knoflook geurig is. Let op dat de knoflook niet verbrandt.
  • Leg de uitgelekte broccoli roosjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met de knoflookolie en meng goed, zodat de broccoli gelijkmatig bedekt is.
  • Rasp de geitenkaas met de fijne rasp en meng deze door de room. Breng de room iets op smaak met een snufje zout en peper.
  • Schenk het room geitenkaas mengsel over de broccoli in de ovenschaal heen.
  • Bestrooi als laatste met het amandelschaafsel en gratineer de broccoli met geitenkaas in de oven voor ongeveer 15 minuten tot je een mooi goudbruin korstje hebt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!