Ga terug
–+ servings
Heb jij ook nog zoveel courgettes liggen Maak ze in en maak er deze heerlijke zoetzure courgette met rode ui van. Lekker in salades, bij pittige gerechten of op broodjes.

Zoetzure courgette

Anna Kaptein
Heb jij ook nog zoveel courgettes liggen? Maak ze in en maak er deze heerlijke zoetzure courgette met rode ui van. Lekker in salades, bij pittige gerechten of op broodjes.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Inmaken
Porties 1 pot vol

Ingrediënten
  

  • 2 stuks courgettes
  • 1 stuk rode ui
  • 100 gram suiker
  • 350 ml natuur azijn
  • 350 ml water
  • 1 stuk laurierblaadje
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel jeneverbessen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 5 eetlepels zout

Instructies
 

  • Was de courgette, snijd deze in de lengte door midden en hol deze met een speciale uithollepel of met een scherpe andere lepel uit. Verwijder alleen het zachte binnenste van de courgette, dit wordt anders pap na het inmaken.
  • Snijd daarna de courgette in halve maantjes.
  • Verwijder de schil van de rode ui en snijd de rode ui in halve ringen.
  • Doe de gesneden courgette en rode ui in een kom en bestrooi met het zout. Meng goed door, zodat het zout overal zit.
  • Zet vervolgens gedurende 2 a 3 uur apart zodat het vocht uit de courgette kan trekken.
  • Spel daarna het zout van de courgette en rode ui af onder de kraan.
  • Doe de afgespoelde courgette en rode in een gesteriliseerde weckpot.
  • Breng de azijn samen met het water, de suiker en de specerijen in een steelpannetje aan de kook.
  • Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en giet inmaakvocht samen met de specerijen daarna over de courgette en rode ui heen.
  • Laat de zoetzure courgette 24 uur staan voordat je het gaat eten, zo kunnen de smaken goed in trekken.
  • De ingemaakte courgette is zeker 3 maanden in een afgesloten pot houdbaar. Na openen in de koelkast bewaren.

Video

Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!