Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgettes, snijd ze in grove stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Schil de uien en de knoflook en snijd ook in grove stukken en verdeel ook over de bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de chilivlokken en een snuf zout.
Rooster de courgette daarna 20 minuten in de oven terwijl je ze halverwege een keer omschept.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder stromend water.
Doe de kikkererwten in een kom en marineer met 1 eetlepel olijfolie, het paprikapoeder, de komijn en een snuf zout.
Doe de gemarineerde kikkererwten in een ovenschaal en rooster ze bij de courgettes in de oven voor 30 minuten. Schep ze halverwege een keer om.
Zet een ruime pan met de groentebouillon en de kokosmelk op laag vuur op.
Voeg de geroosterde courgette, ui en knoflook hieraan toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur uit en pureer de soep.
Serveer de courgettesoep met kokosmelk met de geroosterde kikkererwten.