Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgettes, snijd ze in grove stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Schil de uien en de knoflook en snijd ook in grove stukken en verdeel ook over de bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de chilivlokken en een snuf zout.
Rooster de courgette daarna 20 minuten in de oven terwijl je ze halverwege een keer omschept. Laat daarna afkoelen.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder stromend water.
Doe de kikkererwten in een kom en marineer met 1 eetlepel olijfolie, het paprikapoeder, de komijn en een snuf zout.
Doe de gemarineerde kikkererwten in een ovenschaal en rooster ze in de oven voor 30 minuten. Schep ze halverwege een keer om. Zet daarna tot gebruik apart.
Vet ondertussen je quichevorm in met de roomboter.
Verdeel je hartige taart deeg netjes over je quichevorm en druk zachtjes aan.
Snijd de feta in kleine stukjes.
Klop je eieren in een maatbeker en doe daarna in een ruime kom.
Schep voorzichtig de geroosterde courgette met rode ui en knoflook en de gesneden feta erdoor.
Verdeel het ei courgette mengsel over het hartige taart deeg.
Verdeel de geroosterde kikkererwten over de bovenkant van de quiche.
Bak de hartige courgette taart in 25 - 30 minuten in de oven tot de korst en bovenkant goudbruin en gaar is.
Aan tafel!