Ga terug
–+ servings
Hoe lang moet andijvie precies koken en kan je andijvie makkelijk invriezen Antwoord op deze vragen en nog meer handige andijvie tips!

Andijvie koken & invriezen

Anna Kaptein
Hoe lang moet andijvie precies koken en kan je andijvie makkelijk invriezen? Antwoord op deze vragen en nog meer handige andijvie tips!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Basis groente bereidingen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 krop andijvie
  • water
  • zout

Instructies
 

  • Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie en snijd onderkant van de stronk af. Snijd de andijvie in kwarten. Leg de kwarten met de platte kant op de snijplank en snij de andijvie in reepjes.
  • Was de andijvie grondig, zodat je al het vuil en zand verwijderd.
  • Vul een grote pan met een klein laagje water en voeg zout toe naar smaak.
  • Breng het water aan de kook. Voeg de gesneden andijvie toe aan het kokende water. Druk de andijvie met een lepel onder water, zodat het gelijkmatig kan garen.
  • Kook de andijvie gedurende ongeveer 5-7 minuten, of tot de bladeren zacht zijn maar nog steeds een beetje knapperig.
  • Proef de andijvie en voeg indien nodig extra zout toe.
  • Giet de gekookte andijvie af in een vergiet en laat het goed uitlekken.
  • Serveer de gekookte andijvie als bijgerecht of verwerk het verder in een andijvie gerecht.

Notities

Andijvie kan ook worden gestoofd in plaats van gekookt. In dat geval kun je de stukken andijvie toevoegen aan een pan met een beetje boter of olie, op laag vuur laten sudderen tot ze zacht zijn en regelmatig roeren.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!