Je wortelpeterselie bakken en serveren met verse peterselie is een eenvoudige maar heerlijke bereiding van wortelpeterselie. tevens is dit recept een lekker en koolhydraatarm alternatief voor gebakken aardappeltjes.
Schil de wortelpeterselie met een dunschiller en snijd ze daarna in wat dikkere, gelijke plakken. Snijd de dikkere kant van de wortelpeterselie eerst nog door midden of in kwarten, zodat je echt gelijke plakjes krijgt zodat alle stukken gelijkmatig kunnen garen.
Zet een ruime koekenpan met de roomboter en de olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg als de roomboter is gesmolten de gesneden wortelpeterselie toe.
Bak de wortelpeterselie 5 - 10 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Proef regelmatig en schep ze steeds om. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de peterselie grof en serveer de gebakken wortelpeterselie.
Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!