Snijd de andijvie in kwarten en daarna in dunne reepjes. Was de andijvie daarna goed en laat uitlekken.
Zet een wok met een scheut olijfolie op het vuur.
Snipper de rode ui, de knoflook en de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn en voeg toe aan de wok als de olie heet is.
Voeg na 1 minuut de gesneden andijvie toe en wok deze 2 a 3 minuten op hoog vuur terwijl je de andijvie regelmatig omschept.
Zet het vuur onder de wok daarna uit en schep de andijvie daarna in een vergiet.
Druk met de bolle kant van de lepel zoveel mogelijk vocht uit de andijvie en laat de andijvie daarna nog even staan.
Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze allemaal in gelijke dikke ronde plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Was daarna de cherry tomaatjes en snijd deze in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet het vuur onder de wok weer zachtjes aan en voeg de andijvie, de gesneden tomaatje en de boursin cuisine toe. Meng alles goed door en zet het vuur weer uit zodra de boursin gesmolten is en alles goed gemengd is. Breng zo nodig nog iets extra op smaak met zout en peper.
Pak een ovenschaal en verdeel het andijvie mengsel over de bodem.
Verdeel daar overheen dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel. Druk deze voorzichtig iets aan.
Bestrooi als laatste met de belegen geraspte kaas en zet de andijvie ovenschotel gedurende 25 a 30 minuten in de oven totdat je een krokant korstje hebt en de zoete aardappel plakjes gaar zijn (controleer met een vork).