Schil en was de pastinaak zoals hierboven beschreven.
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. De hoeveelheid water hangt af van de hoeveelheid pastinaak die je wilt koken. Zorg dat de pastinaak net onder water staat.
Voeg de gesneden pastinaak toe aan het kokende water. Zorg ervoor dat de pastinaak volledig bedekt is met water.
Kook de pastinaak tot ze zacht zijn, maar nog steeds een beet hebben. Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte en dikte van de stukken pastinaak. Om te testen of de pastinaak gaar is, steek je er een vork of mes in. Als het gemakkelijk door de pastinaak glijdt, is deze gaar.
Giet de gekookte pastinaak af in een vergiet en laat het overtollige water weglopen.
Je kunt ervoor kiezen om de gekookte pastinaak direct te serveren zoals deze is, of je kunt verdere bereidingstechnieken toepassen, zoals het roosteren van de pastinaak in de oven of het pureren ervan tot een romige puree.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!