Ga terug
+ servings
Een fantastische koolhydraatarme aubergine lasagne vol extra groenten zoals bleekselderij en champignons. Een heerlijk vegetarisch lasagne recept.

Aubergine lasagne

Anna Kaptein
Een fantastische koolhydraatarme aubergine lasagne vol extra groenten zoals bleekselderij en champignons. Een heerlijk vegetarisch lasagne recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks aubergines
  • 1/2 bos bleekselderij
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 10 gram verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer 15 minuten rusten. Zo onttrek je de aubergines van hun bittere vocht. Spoel de plakken af en dep ze droog.
  • Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin. Leg ze op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.
  • Snipper de ui en de knoflook, was de bleekselderij en snijd in maantjes en borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Doe in een pan met dikke bodem een scheut olijfolie en zet op middelhoog vuur. Bak de plakjes champignon op hoog vuur een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons uit de pan en zet het vuur laag.
  • Voeg wat extra olijfolie toe aan de pan en bak de bleekselderij, ui en knoflook samen met de chilivlokken en het paprikapoeder tot ze zacht zijn.
  • Giet de tomatenblokjes bij de groenten en breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel agavesiroop. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen. Voeg daarna weer de gebakken champignons toe.
  • Vet een ovenschaal in en begin met een laagje tomatensaus. Leg daar overheen een laagje aubergine plakken. Bestrooi vervolgens met 1/3 van de geraspte belegen kaas. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn.
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel als laatste de mozzarella over de bovenkant van de aubergine lasagne.
  • Bak de lasagne ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas goudbruin is.
  • Haal de aubergine lasagne uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen. Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer warm.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!