Ga terug
+ servings
Smaakvolle en kleurrijke snijbiet stamppot met topping van gekarameliseerde rode ui met balsamico en geroosterde pompoenpitten. Een heerlijk vegetarisch stamppot recept.

Snijbiet stamppot

Anna Kaptein
Smaakvolle en kleurrijke snijbiet stamppot met topping van gekarameliseerde rode ui met balsamico en geroosterde pompoenpitten. Een heerlijk vegetarisch stamppot recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram snijbiet
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 1 stuk grote zoete aardappel of 2 kleinere
  • 3 stuks rode uien
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 50 gram roomboter
  • 1 flinke scheut melk
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de aardappels en de zoete aardappel.
  • Kook de aardappelen en zoete aardappel samen in een grote pan met licht gezouten water tot ze zacht zijn. Giet ze af en zet ze even opzij.
  • Snijd de rode uien in ringen.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode uien ringen toe en bak ze op laag vuur tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe en laat nog een minuut sudderen. Haal de uien uit de pan en zet apart.
  • Voeg de gesneden snijbiet toe aan de pan en bak deze tot ze geslonken zijn, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de snijbiet in dunne repen en was deze goed.
  • Snipper de knoflook.
  • Zet een wok met een scheut olijfolie op het vuur en laat goed heet worden.
  • Voeg de knoflook en chilivlokken toe aan de wok.
  • Voeg 1 minuut later ook de snijbiet toe. Wok de snijbiet 2 a 3 minuten terwijl je regelmatig omschept. Schep de snijbiet uit de wok zodra deze is geslonken.
  • Stamp de gekookte aardappels samen met de roomboter en een scheut melk tot een smeuïge puree. Breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.
  • Voeg de gewokte snijbiet toe aan de puree en roer goed door.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  • Serveer de snijbiet stamppot in diepe borden en garneer met de gekarameliseerde rode uien. Bestrooi met pompoenpitten voor een knapperige textuur.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!