Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe voor de steaks alle ingrediënten met 1 eetlepel zeezoutvlokken in een grote ovenvaste pan met deksel. Leg de portobello's erin met de bolle kant naar boven. Leg er een vel bakpapier overheen en druk deze iets aan zodat alle ingrediënten zijn bedekt.
Doe de deksel op de pan en zet hem gedurende 1 uur in de oven.
Keer na een uur alle paddenstoelen voorzichtig om, leg het papier en de deksel weer terug en zet de pan weer voor 20 minuten in de oven. Check regelmatig of de portobello 's boter gaar zijn, ze mogen niet uit elkaar vallen.
Schep de portbello 's voorzichtig met een keukentang op ene snijplank, halveer ze en zet ze daarna opzij.
Schep met een eetlepel de ui, knoflook en chilipeper (verwijder het steeltje) uit de pan, het is niet erg als je wat olie en specerijen mee schept.
Doe alles in de kleine kom van de keukenmachine en pureer glad.
Doe het gepureerde uienmengsel weer in de pan, voeg de gehalveerde portobello 's toe en zet op halfhoog tot hoog vuur.
Laat alles ongeveer 5 minuutjes zachtjes smoren tot de smaken zich mengen.
Maak terwijl de portobello; s garen de puree.
Doe de bonen met het citroensap, de olijfolie, 1/2 theelepel zeezoutvlokken en 2 eetlepels water in de keukenmachine en pureer helemaal glad.
Schep de puree in een middelgrote pan en laat hem op halfhoog vuur al roerend 3 minuten koken tot hij goed warm is.
Verdeel voor het serveren de limabonenpuree over vier borden. Leg op elk bord vier halve portobello 's en schep er een flinke lepel olie met de smaakmakers over.
Aan tafel!