Ga terug
–+ servings
Bruschetta met tomaat, feta, kappertjes, gepofte knoflook, sjalot en basilicum. Een heerlijk bruschetta recept met Griekse smaken!

Bruschetta met tomaat en feta

Anna Kaptein
Bruschetta met tomaat, feta, kappertjes, gepofte knoflook, sjalot en basilicum. Een heerlijk bruschetta recept met Griekse smaken!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 36 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 20 bruschetta's

Ingrediënten
  

  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 stuk sjalot
  • 15 gram verse basilicum
  • 20 stuks bruschetta rondjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het topje van het teentje knoflook af, maar laat het teentje wel in de schil.
  • Besprenkel met een klein beetje olijfolie en pak het teentje knoflook in in aluminium folie.
  • Pof de knoflook 25 minuten in de oven. Pak daarna het teentje knoflook uit en laat afkoelen. Je kunt het teentje als je het gaat gebruiken zachtjes ui de schil knijpen.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd door midden.
  • Schil de sjalot en snijd in kwarten.
  • Haal voorzichtig de blaadjes basilicum van de steeltjes af en houd de kleine blaadjes apart. (ter decoratie)
  • Doe de tomaatjes, de kappertjes, de gepofte knoflook, de feta, de sjalot, de olijfolie en de grote blaadjes basilicum in de keukenmachine en puls een paar keer kort totdat alles goed gemend is en grof gehakt. Let op dat je het niet te fijn maakt!
  • Verdeel de bruschetta rondjes over een grote schaal en beleg met het tomaten feta mengsel.
  • Decoreer de bruschetta's met tomaat en feta met de overgebleven kleine basilicum blaadjes en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!