Ga terug
+ servings
gepofte knoflook

Knoflook poffen: zo doe je dat!

Anna Kaptein
Knoflook poffen in de oven is super eenvoudig en leuk om te doen. Gepofte knoflook is dé smaakmaker voor al je gerechten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Basis groente bereidingen
Porties 1 bol

Ingrediënten
  

  • 1 bol knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het bovenste topje van een bol knoflook af met een scherp mes en leg de bol op een velletje aluminium folie.
  • Besmeer de bovenkant van de opengesneden bol knoflook met een kwastje in met olijfolie.
  • Vouw het aluminiumfolie goed dicht en zet in het ovenschaaltje.
  • Pof de knoflook gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. Als de knoflook is afgekoeld kun je de gepofte knoflook per teentje als puree eruit knijpen en gebruiken in je gerechten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!