Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kardemom cake met perzik
Anna Kaptein
Heb je weleens een cake met kardemom gebakken? Probeer het eens en maak deze heerlijke kruidige kardemom cake met perzik. Een makkelijk en smaakvol cake recept.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
35
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Bakken
Porties
1
plaatcake
Ingrediënten
1x
2x
3x
200
gram
zelfrijzend bakmeel
200
gram
suiker
200
gram
roomboter
op kamertemperatuur
4
stuks
eieren
1,5
theelepel
gemalen kardemom
1
snufje
zout
3 of 4
stuks
perziken
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de boter en de suiker samen in een mengkom of in de keukenmachine. Meng deze enkele minuten tot een romig mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe en mix deze een paar minuten mee.
Voeg als laatste de bloem, de gemalen kardemom en het snufje zout toe en meng het cake beslag nog enkele minuten goed door tot een glad beslag.
Bekleed een platte vierkante cake vorm of bakvorm met bakpapier of vet deze in met boter en bestuif met wat bloem.
Spatel het cakebeslag in de cakevorm.
Was de perziken en droog ze goed af.
Snijd de perziken in halve maantjes en leg ze voorzichtig op de cake.
Bak de kardemom cake in 35 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin en gaar is. Controleer met een saté prikker.
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!