Ga terug
+ servings
Heb je weleens een cake met kardemom gebakken? Probeer het eens en maak deze heerlijke kruidige kardemom cake met perzik. Een makkelijk en smaakvol cake recept.

Kardemom cake met perzik

Anna Kaptein
Heb je weleens een cake met kardemom gebakken? Probeer het eens en maak deze heerlijke kruidige kardemom cake met perzik. Een makkelijk en smaakvol cake recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bakken
Porties 1 plaatcake

Ingrediënten
  

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 stuks eieren
  • 1,5 theelepel gemalen kardemom
  • 1 snufje zout
  • 3 of 4 stuks perziken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de boter en de suiker samen in een mengkom of in de keukenmachine. Meng deze enkele minuten tot een romig mengsel.
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix deze een paar minuten mee.
  • Voeg als laatste de bloem, de gemalen kardemom en het snufje zout toe en meng het cake beslag nog enkele minuten goed door tot een glad beslag.
  • Bekleed een platte vierkante cake vorm of bakvorm met bakpapier of vet deze in met boter en bestuif met wat bloem.
  • Spatel het cakebeslag in de cakevorm.
  • Was de perziken en droog ze goed af.
  • Snijd de perziken in halve maantjes en leg ze voorzichtig op de cake.
  • Bak de kardemom cake in 35 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin en gaar is. Controleer met een saté prikker.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!