Spinazie wokken
Anna Kaptein
Spinazie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse spinazie. Een veganistisch wok recept.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Basis groente bereidingen
- 600 gram verse spinazie
- 1 of 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 mespunt chilivlokken optioneel
Verhit de olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur.
Was zo nodig de spinazie en laat goed uitlekken.
Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes.
Voeg de plakjes knoflook en de chilivlokken (optioneel) toe en bak ze gedurende een halve minuut tot het begint te geuren.
Voeg de spinazie toe aan de wokpan en wok het gedurende 2-3 minuten tot de spinazie begint te slinken.
Breng op smaak met zout.
Haal de wokpan van het vuur en serveer de gewokte spinazie direct als bijgerecht of als onderdeel van een hoofdgerecht.
Aan tafel!