Ga terug
–+ servings
Spinazie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse spinazie. Een veganistisch wok recept.

Spinazie wokken

Anna Kaptein
Spinazie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse spinazie. Een veganistisch wok recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Basis groente bereidingen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram verse spinazie
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 mespunt chilivlokken optioneel

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur.
  • Was zo nodig de spinazie en laat goed uitlekken.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes.
  • Voeg de plakjes knoflook en de chilivlokken (optioneel) toe en bak ze gedurende een halve minuut tot het begint te geuren.
  • Voeg de spinazie toe aan de wokpan en wok het gedurende 2-3 minuten tot de spinazie begint te slinken.
  • Breng op smaak met zout.
  • Haal de wokpan van het vuur en serveer de gewokte spinazie direct als bijgerecht of als onderdeel van een hoofdgerecht.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!