Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de kikkererwten goed en dep ze droog met een schone theedoek.
Maak een marinade van 1 eetlepel olijfolie, het paprikapoeder, de gemalen komijn en een snuf zout.
Marineer hier de kikkererwten mee en laat ze minimaal 5 minuten staan.
Verdeel de kikkererwten daarna in één laag over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de kikkererwten op 200 graden 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
Snijd de feta in kleine, brokkelige stukjes.
Snijd de bleekselderij in halve maantjes en was ze goed.
Was ook de cherry tomaajes en snijd door midden.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Meng de bleekselderij, appel en tomaatjes door elkaar in een grote kom.
Maak van de citroensap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper de dressing en meng door de salade.
Hak de verse peterselie en basilicum grof en meng ook door de salade.
Verdeel de bleekselderijsalade over een platte saladeschaal en bestrooi als laatste met de geroosterde kikkererwten en de verkruimelde feta.
Aan tafel!