Ga terug
+ servings
Heerlijke Italiaanse venkel uit de oven. Gestoofd met tomaten en zwarte olijven en gegratineerd in de oven met Parmezaanse kaas. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Italiaanse venkel uit de oven

Anna Kaptein
Heerlijke Italiaanse venkel uit de oven. Gestoofd met tomaten en zwarte olijven en gegratineerd in de oven met Parmezaanse kaas. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks venkel knollen
  • 4 stuks Roma tomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml groentebouillon
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de venkel knollen en tomaten. Snijd de venkel in dunne plakjes met een mandoline of een scherp mes en snijd de tomaten in kwarten en de kwarten door midden.
  • Schil de uien en de knoflook en snipper fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook samen met de chilivlokken toe en fruit een paar minuten aan.
  • Voeg de venkelplakjes ook toe en bak ze gedurende 3 minuten mee.
  • Giet de witte wijn en de groentebouillon in de pan en laat het geheel 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
  • Voeg de tomaat toe aan de pan en laat 5 minuten mee stoven.
  • Breng de gestoofde venkel en tomaat over naar een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Snij de olijven in plakjes en strooi de zwarte olijven gelijkmatig over de venkel en tomaat.
  • Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp.
  • Bestrooi het geheel royaal met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas goudbruin en knapperig is.
  • Haal de Italiaanse venkel uit de oven en serveer het warm als bijgerecht of als hoofdgerecht met een stuk knapperig brood.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!