Ga terug
+ servings
Knoflook boter maken is super makkelijk en snel gedaan. Zelfgemaakte knoflook boter is ook vele malen lekkerder dan gekochte knoflook- of kruidenboters.

Knoflook boter maken

Anna Kaptein
Knoflook boter maken is super makkelijk en snel gedaan. Zelfgemaakte knoflook boter is ook vele malen lekkerder dan gekochte knoflook- of kruidenboters.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1 rol knoflook boter

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter
  • 1 bol knoflook
  • 15 gram verse krul peterselie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd het bovenste deel van de bol knoflook af, zodat de teentjes blootliggen. Besprenkel de teentjes met een beetje olijfolie en wikkel de bol knoflook in aluminiumfolie.
  • Pof de bol knoflook in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, tot de knoflook zacht en geurig is.
  • Haal de gepofte knoflook uit de oven en laat het afkoelen. Knijp de zachte teentjes uit de schil en doe ze in de keukenmachine. Pureer de tenen knoflook tot een zachte knoflook puree.
  • Hak de peterselie fijn met een koksmes.
  • Doe de roomboter in een plastic mengkom en mix deze met handmixer goed door elkaar tot deze mooi luchtig is.
  • Voeg vervolgens de gehakte peterselie, de chilivlokken en de knoflook puree toe en toe en mix deze ook goed door elkaar.
  • Breng de boter op smaak met peper en zout.
  • Pak een stuk plastic folie. Schep hier de knoflook boter op en modelleer de boter een beetje tot een rol. Rol vervolgens het plastic folie strak op en draai dicht aan de uiteinden.
  • Zorg dat de knoflook boter een mooie ronde vorm heeft voordat je hem in de koelkast legt.
  • Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Snijd vlak voordat je de boter wilt serveren plakjes van de knoflook boter rol met een super scherp mes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!