Ga terug
–+ servings
Een heerlijke vegetarische pasta met courgette, tomaat en mozzarella. Een gezond pasta recept op smaak gebracht met pesto.

Pasta courgette, tomaat en mozzarella

Anna Kaptein
Een heerlijke vegetarische pasta met courgette, tomaat en mozzarella. Een gezond pasta recept op smaak gebracht met pesto.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks courgettes
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 300 gram volkoren farfalle pasta
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 6 eetlepels pijnboompitten
  • 1 stuk rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 gram verse basilicum en paar blaadjes voor garnering
  • 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 75 ml olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Was de tomaatjes en halveer ze. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Rooster de tomaatjes op lage temperatuur gedurende 1 uur en haal ze dan uit de oven. Zet tot gebruik apart.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Houd 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten apart.
  • Doe de pijnboompitten, 30 gram van de Parmezaanse kaas, 1 teen knoflook (zonder schil), 75 ml olijfolie en de basilicum (bewaar een paar blaadjes) in een keukenmachine en draai tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de courgettes, droog ze goed af met een schone theedoek en rasp ze met een grove rasp.
  • Zet een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en 2 teentjes knoflook en voeg samen met de chilivlokken toe aan de koekenpan als de olie heet is.
  • Fruit 2 minuten aan en voeg dan de geraspte courgette toe. Bak de geraspte courgette 5 minuten mee op hoog vuur terwijl je regelmatig omschept.
  • Zet het vuur lager en voeg de pesto ook toe. Roer goed door.
  • Giet de pasta af en voeg samen met de geroosterde tomaatjes ook toe. Meng goed door elkaar en breng zo nodig nog iets op smaak met zout of peper. Zet het vuur uit.
  • Scheur de buffel mozzarella in stukjes en serveer de pasta met courgette en tomaat met de mozzarella in een grote serveerschaal en decoreer met de overgebleven basilicum blaadjes en pijnboompjes.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!