Ga terug
–+ servings
Een heerlijke vegetarische pastasalade met sperziebonen, komkommer, feta, tomaatjes en pistachenootjes. Een smaakvolle Italiaanse maaltijdsalade.

Pastasalade met sperziebonen

Anna Kaptein
Een heerlijke vegetarische pastasalade met sperziebonen, komkommer, feta, tomaatjes en pistachenootjes. Een smaakvolle Italiaanse maaltijdsalade.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram volkoren penne
  • 500 gram sperziebonen
  • 100 gram feta
  • 1/2 stuk komkommer
  • 125 gram gemarineerde tomaatjes
  • 75 gram pistachenootjes
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwijder de puntjes van de sperziebonen en was ze goed. Kook de sperziebonen in een pan met water met een snufje zout in ongeveer 4 tot 7 minuten beetgaar. (Zodat jij ze lekker vind)
  • Snipper de rode ui fijn en pers het knoflookteentje fijn.
  • Was de komkommer en schaaf met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
  • Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan.
  • Giet de pasta af en laat afkoelen.
  • Snijd de gemarineerde tomaatjes fijn en voeg straks samen met de olie van de gemarineerde tomaatjes toe aan de salade.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Snijd de blaadjes van de basilicum in repen.
  • Meng de pasta met de sperziebonen, feta, de gemarineerde tomaten met olie, de rode ui, knoflook, de komkommer plakjes, de pistachenootjes en de gesneden basilicum goed door elkaar.
  • Besprenkel de salade met olijfolie, balsamicoazijn, versgemalen zwarte peper en een snufje zout.
  • Serveer de pastasalade met sperziebonen koud.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!