Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de puntjes van de sperziebonen en was ze goed. Kook de sperziebonen in een pan met water met een snufje zout in ongeveer 4 tot 7 minuten beetgaar. (Zodat jij ze lekker vind)
Snipper de rode ui fijn en pers het knoflookteentje fijn.
Was de komkommer en schaaf met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan.
Giet de pasta af en laat afkoelen.
Snijd de gemarineerde tomaatjes fijn en voeg straks samen met de olie van de gemarineerde tomaatjes toe aan de salade.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Snijd de blaadjes van de basilicum in repen.
Meng de pasta met de sperziebonen, feta, de gemarineerde tomaten met olie, de rode ui, knoflook, de komkommer plakjes, de pistachenootjes en de gesneden basilicum goed door elkaar.
Besprenkel de salade met olijfolie, balsamicoazijn, versgemalen zwarte peper en een snufje zout.
Serveer de pastasalade met sperziebonen koud.
Aan tafel!