Ga terug
+ servings
Deze vegetarische courgette involtini gevuld met salie hazelnoten ricotta, gegaard in tomatensaus is super lekker. Een echt Italiaans vegetarisch hoofdgerecht.

Vegetarische courgette involtini met salie ricotta

Anna Kaptein
Deze vegetarische courgette involtini gevuld met salie hazelnoten ricotta, gegaard in tomatensaus is super lekker. Een echt Italiaans vegetarisch hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 49 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks courgettes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 stuk grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 100 gram hazelnoten
  • 200 gram ricotta
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 blaadjes salie
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 gram verse basilicum
  • 1 bol mozzarella

Instructies
 

  • Snipper de ui en de knoflook. Zet één teentje knoflook apart.
  • Zet een pan met dikke bodem met een scheut olijfolie op laag vuur op. Voeg de ui, twee teentjes van de knoflook en de chilivlokken toe en fruit een paar minuten aan.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Doe dan de takjes tijm in de tomatensaus en hak de blaadjes oregano grof en voeg ook toe.
  • Voeg als laatste de agavesiroop toe en breng op smaak met zout. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en zet het vuur dan uit. Verwijder de takjes tijm weer.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Was de courgettes en maak er met de mandoline lange, langwerpige plakken van.
  • Doe de ricotta, de blaadjes salie, de geroosterde hazelnoten, het laatste teentje knoflook en het citroensap samen met een snuf zout in de keukenmachine en meng tot een gladde vulling.
  • Verdeel de tomatensaus over een ruime ovenschaal.
  • Leg twee plakken courgette kruislings op elkaar. Leg in het midden een schepje van het ricotta mengsel. Rol het binnenste courgette plakje op. Rol daarna de andere courgette plak er omheen op. Leg het courgetteroletje met de vouw naar beneden in de tomatensaus.
  • Herhaal dit tot het ricotta mengsel op is en de tomatensaus gevuld is met rolletjes courgette.
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de rolletjes courgette.
  • Rasp de Parmezaanse kaas fijn en bestrooi als laatste over de involtini.
  • Gaar de vegetarische courgette involtini 20 tot 25 minuten in de oven tot je een mooi goudbruin korstje hebt.
  • Serveer direct en bestrooi met de blaadjes verse basilicum.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!