Ga terug
–+ servings
Heerlijke zacht zoete geroosterde koolrabi met zoutige feta yoghurt met basilicum en geroosterde pompoenpitten. Een smaakvol vegetarisch bijgerecht.

Geroosterde koolrabi met feta yoghurt en basilicum

Anna Kaptein
Heerlijke zacht zoete geroosterde koolrabi met zoutige feta yoghurt met basilicum en geroosterde pompoenpitten. Een smaakvol vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 44 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks koolrabi's
  • 100 gram feta
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 10 gram verse basilicum
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 mespunt chilivlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de koolrabi's met een dunschiller of een scherp mes.
  • Snijd de koolrabi's in kwarten en daarna in partjes.
  • Verdeel de koolrabi partjes over een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en bestrooi met een snuf zout en een draai versgemalen peper.
  • Rooster de koolrabi gedurende 35 minuten in de oven en schep ze halverwege een keer om.
  • Maak ondertussen de feta yoghurt door de feta, de Griekse yoghurt, de basilicum blaadjes, het citroensap en de chilivlokken in de keukenmachine te doen. Pers het knoflook teentje met de knoflookpers fijn en voeg ook toe.
  • Mix de feta yoghurt fijn in de keukenmachine tot een gladde saus.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  • Verdeel de feta yoghurt over een groot bord. Verdeel daar overheen de geroosterde koolrabi en bestrooi als laatste met de geroosterde pompoenpitten.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!