Snijd de spitskool door midden en verwijder de harde kern. Je hebt maar een halve spitskool nodig.
Snijd de spitskool met de mandoline of keukenmachine in heel dunne reepjes.
Was de wortelen en snijd deze in heel dunne plakjes met een mandoline of keukenmachine.
Meng de fijngesneden spitskool en wortel samen met de rozijnen in een grote kom.
Snijd de bosui in dunne ringetjes en voeg ook toe.
Maak in een aparte kom de yoghurtdressing door de Griekse yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de mosterd, de agavesiroop en de mayonaise samen te kloppen tot een dressing. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Giet de yoghurtdressing over de spitskool, wortel, bosui en rozijnen in de grote kom. Gebruik een lepel om alles goed door elkaar te mengen, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt.
Hak de peterselie fijn en verdeel over de salade.
Serveer de spitskool wortel salade met rozijnen en yoghurtdressing als een verfrissend bijgerecht.
Aan tafel!