Ga terug
–+ servings
Deze vegetarische spitskool wortel salade met rozijnen is heerlijk fris, knapperig en gezond. Een heerlijk koolsalade recept.

Spitskool wortel salade

Anna Kaptein
Deze vegetarische spitskool wortel salade met rozijnen is heerlijk fris, knapperig en gezond. Een heerlijk koolsalade recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 stuk spitskool
  • 5 stuks kleine wortels of 2 grote wortels
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 3 stengels bosui
  • 10 gram krul peterselie
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel agavesiroop

Instructies
 

  • Snijd de spitskool door midden en verwijder de harde kern. Je hebt maar een halve spitskool nodig.
  • Snijd de spitskool met de mandoline of keukenmachine in heel dunne reepjes.
  • Was de wortelen en snijd deze in heel dunne plakjes met een mandoline of keukenmachine.
  • Meng de fijngesneden spitskool en wortel samen met de rozijnen in een grote kom.
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes en voeg ook toe.
  • Maak in een aparte kom de yoghurtdressing door de Griekse yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de mosterd, de agavesiroop en de mayonaise samen te kloppen tot een dressing. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Giet de yoghurtdressing over de spitskool, wortel, bosui en rozijnen in de grote kom. Gebruik een lepel om alles goed door elkaar te mengen, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt.
  • Hak de peterselie fijn en verdeel over de salade.
  • Serveer de spitskool wortel salade met rozijnen en yoghurtdressing als een verfrissend bijgerecht.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!