Schil de zoete aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze met een snuf zout in 20 minuten zacht en gaar.
Maak van de zoete aardappels met een pureestamper of een pureeknijper een puree en breng op smaak met zout en peper.
Giet de zwarte bonen af en meng door de zoete aardappel puree. Zet tot gebruik apart.
Snijd daarna de snijbiet in repen en was goed.
Zet een wok met dikke bodem en een scheut olijfolie op halfhoog vuur.
Snipper het teentje knoflook en fruit 1 minuut samen met de chilivlokken, de komijn en de gemalen koriander aan.
Voeg daarna de gesneden snijbiet toe en wok de snijbiet 5 minuten terwijl je regelmatig omschept. Zet daarna het vuur uit.
Maak dan de tomaten salsa. Snijd de tomaten in halve maantjes en verwijder het vruchtvlees. Snijd vervolgens in heel kleine stukjes en doe in een kommetje.
Snipper de rode ui heel fijn en voeg ook toe.
Pers het teentje knoflook fijn en voeg ook toe.
Snijd de rode peper in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in heel kleine stukjes en voeg ook toe aan de salsa.
Voeg als laatste ook de rode wijnazijn toe en meng de salsa goed. Zet tot gebruik apart.
Besmeer de tortilla's met een laag van de zoete aardappel puree met zwarte bonen.
Verdeel daar overheen een laagje gewokte snijbiet.
Strooi als laatste een laagje geraspte belegen kaas erover heen.
Dek af met een tweede tortilla wrap.
Gril de snijbiet quesadillas vervolgens tussen het tosti-ijzer of in de grillpan, ongeveer 2 a 3 minuten (per kant) tot de kaas gesmolten is en je aan beide kanten duidelijk grill strepen ziet.
Snijd de verse koriander fijn en bestrooi de quesadillas met de verse koriander en serveer met de pittige tomaten salsa.
Aan tafel!