Ga terug
–+ servings
Broccoli uit de oven is een heerlijk en smaakvolle manier voor het bereiden van broccoli. Door de broccoli in de oven te roosteren behoud hij al zijn smaak en voedingsstoffen.

Broccoli uit de oven

Anna Kaptein
Broccoli uit de oven is een heerlijk en smaakvolle manier voor het bereiden van broccoli. Door de broccoli in de oven te roosteren behoud hij al zijn smaak en voedingsstoffen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Basis groente bereidingen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stronk broccoli
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 mespunt chilivlokken indien je ervan houdt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de broccoli en snijd of breek ze in even grote roosjes zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
  • Gebruik ook de steel, deze is super lekker. Schil de steel en snijd in plakken.
  • Verdeel de broccoli roosjes en de plakjes van de steel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel de sesamolie en de olijfolie er overheen.
  • Bestrooi met wat zout en eventueel de chilivlokken.
  • Rooster de broccoli 20 tot 25 minuten in de oven tot de roosjes beetgaar zijn. Schep ze halverwege een keer om.
  • Serveer de broccoli uit de oven.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!