Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoli uit de oven
Anna Kaptein
Broccoli uit de oven is een heerlijk en smaakvolle manier voor het bereiden van broccoli. Door de broccoli in de oven te roosteren behoud hij al zijn smaak en voedingsstoffen.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Basis groente bereidingen
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
stronk
broccoli
1
eetlepel
sesamolie
1
eetlepel
olijfolie
extra vierge
1
mespunt
chilivlokken
indien je ervan houdt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de broccoli en snijd of breek ze in even grote roosjes zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
Gebruik ook de steel, deze is super lekker. Schil de steel en snijd in plakken.
Verdeel de broccoli roosjes en de plakjes van de steel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel de sesamolie en de olijfolie er overheen.
Bestrooi met wat zout en eventueel de chilivlokken.
Rooster de broccoli 20 tot 25 minuten in de oven tot de roosjes beetgaar zijn. Schep ze halverwege een keer om.
Serveer de broccoli uit de oven.
Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!